Vervangende toestemming
Weigert uw ex-partner om toestemming te geven voor het nemen van een beslissing over uw kind? Vraag dan vervangende toestemming aan bij de rechtbank. Hiermee kan ik u bijstaan. Neem nu contact op. Direct contactWanneer de ouders van een kind uit elkaar gaan, kunnen er situaties ontstaan waarin beide ouders toestemming moeten geven voor het nemen van een beslissing of handeling ten behoeve van het kind.
U kunt hierbij denken aan erkenning van het kind, of het aanvragen of verlengen van een identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) van het kind. Ook de inschrijving op school of medische behandeling van een kind vereist toestemming van beide ouders.
Verzoek tot vervangende toestemming via rechtbank
Als de andere ouder weigert om toestemming te verlenen, dan kan de rechtbank verzocht worden om vervangende toestemming te verlenen. Indien de rechter dan toestemming verleent, dan kan de beslissing of handeling toch plaatsvinden.
Voor het aanvragen van vervangende toestemming heeft u een advocaat nodig.
Vervangende toestemming kan uitsluitend worden verzocht voor het aanvragen van:
- erkenning van een kind;
- inschrijving op een school;
- aanvraag of verlenging van een identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart);
- vakantie met de kinderen;
- verhuizing;
- medische behandeling van het kind;
- wijziging van de naam van het kind.
De rechtbank weegt zorgvuldig de belangen af, waarbij het belang van het kind voorop staat.
Advocaat voor vervangende toestemming
Weigert uw ex-partner toestemming te verlenen? Neem dan contact op met advocaat mr. Christiaan Plaat te Ede voor advies en bijstand voor een verzoek tot vervangende toestemming.
Bel of app: 06-22867246 of mail: info@advocatenkantoorplaat.nl.
Direct telefonisch contact

Christiaan Plaat
Advocaat Ede
"Als advocaat wil ik rechtsbijstand verlenen aan een ieder die daarom verzoekt, ongeacht leeftijd of maatschappelijke positie. Vertrouwen, integriteit, waardigheid en respect zijn daarbij kernwaarden."