Pro deo advocaat

Advocatenkantoor Plaat staat u bij als pro deo advocaat. Zoekt u een gratis advocaat (gesubsidieerd) in de regio Ede? Neem direct contact op.
Direct contact

Pro deo advocaat

Heeft u een juridisch probleem en bent u op zoek naar een gratis advocaat? Dan kunt u terecht bij een pro deo advocaat. Een pro deo advocaat is een advocaat die (onder andere) gesubsidieerde rechtsbijstand verleent. Hierbij wordt de advocaat door de overheid betaald en komen de kosten niet voor uw rekening. Andere woorden voor een pro deo advocaat zijn pro bono advocaat, advocaat van onvermogen en advocaat op toevoeging.

Advocatenkantoor Plaat kan optreden als pro deo advocaat in de volgende rechtsgebieden:

Direct telefonisch contact

 

Is een pro deo advocaat helemaal gratis?

Ondanks dat een pro deo advocaat door de overheid gesubsidieerd wordt, is een advocaat van onvermogen niet geheel gratis. Er wordt altijd een eigen bijdrage van de cliënt gevraagd. Dat hoogte van deze eigen bijdrage is van veel verschillende factoren afhankelijk. De belangrijkste factor die de hoogte van de eigen bijdrage bepaalt is uw jaarlijkse inkomen.

De laagste eigen bijdrage – die u betaalt als uw inkomen onder de laagste inkomensgrens ligt – ligt onder de 200 euro. Dit kan voor sommigen alsnog veel geld zijn, maar voor een hele (straf)zaak is dit een bijzonder laag bedrag: zeker als u bedenkt dat veel reguliere advocaten een uurtarief rekenen dat hier al boven ligt.

Kunt u de eigen bijdrage aantoonbaar niet betalen? In sommige gevallen betaal ik als pro deo advocaat de eigen bijdrage voor u. Zodoende kan ik als advocaat gratis voor uw belangen opkomen!

Gratis juridisch advies

Ook als u een eigen bijdrage moet betalen of als u geen recht hebt op gesubsidieerde rechtsbijstand kan ik u gratis juridisch advies geven. Een eerste kennismakingsgesprek is namelijk altijd kosteloos en vrijblijvend.

Als advocaat wil ik rechtsbijstand verlenen aan een ieder die daarom verzoekt, ongeacht leeftijd of maatschappelijke positie. Vertrouwen, integriteit, waardigheid en respect zijn daarbij mijn kernwaarden.

Hebt u een laag inkomen en wilt u een pro deo advocaat inschakelen? Bel 0318-300464 of laat uw gegevens achter!

Stel uw vraag over Familierecht, Strafrecht, Jeugdrecht of WSNP: