Advocaat winkeldiefstal

Wordt u verdacht van winkeldiefstal? Hiermee kan ik u bijstaan. Neem nu contact op.
Direct contact

Bij winkeldiefstal gaat het er om of vastgesteld kan worden dat iemand goederen heeft weggenomen met de bedoeling om die goederen te houden zonder daarvoor te betalen.

 

Verdacht van winkeldiefstal

Wanneer in een winkel u zelf geen goederen heeft weggenomen, maar degene die dat wel heeft gedaan heeft geholpen, dan kunt u zelf ook worden verdacht van winkeldiefstal. Ook wanneer u de kassa nog niet bent gepasseerd en de winkel nog niet heeft verlaten kan er al sprake zijn van winkeldiefstal. De manier van wegnemen van goederen is hierbij van belang.

 

Schadevergoeding voor winkelier

Behalve het risico dat u loopt om voor een winkeldiefstal een straf opgelegd te krijgen bestaat ook de kans dat u de winkelier een standaard schadevergoeding van € 181,- moet betalen voor de kosten die voor de winkelier zijn gemoeid met de diefstal. Daarnaast kan u de toegang tot de winkel worden ontzegd voor een periode van een jaar.

 

Dagvaarding winkeldiefstal

Heeft u wegens verdenking van winkeldiefstal een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de rechtbank of het Openbaar Ministerie? Dan is het belangrijk om met een advocaat zorgvuldig te bespreken wat er in de winkel nu precies is gebeurd en hoe het is gebeurd. Naar aanleiding van een analyse van de toedracht en van het dossier kan de advocaat beoordelen of in uw zaak voldoende bewijs bestaat voor een bewezenverklaring van winkeldiefstal.

 

Strafrecht advocaat Ede

Wordt u verdacht van winkeldiefstal? Neem contact op met mr. Christiaan Plaat voor advies en bijstand in geval van verdenking van winkeldiefstal. Bel of app: 06-22867246 of mail: info@advocatenkantoorplaat.nl

Direct telefonisch contact

 

Direct contact met Christiaan Plaat