Advocaat bij verdenking van winkeldiefstal

Wordt u verdacht van winkeldiefstal? Hiermee kan ik u bijstaan. Neem nu contact op.
Direct contact

Bij winkeldiefstal gaat het er om of vastgesteld kan worden dat iemand goederen heeft weggenomen met de bedoeling om die goederen te houden zonder daarvoor te betalen. Als u verdacht wordt van winkeldiefstal, kunt u een advocaat inschakelen om u bij te staan.

Verdacht van winkeldiefstal

Het kan zijn dat u onterecht verdacht wordt van winkeldiefstal, of verdachte bent terwijl er geen diefstal is gepleegd.

Wanneer u zelf geen goederen heeft weggenomen, maar u degene die dat wel heeft gedaan heeft hielp, dan kunt u ook worden verdacht van winkeldiefstal.

Ook wanneer u de kassa nog niet bent gepasseerd en de winkel nog niet heeft verlaten kan er al sprake zijn van winkeldiefstal. De manier van wegnemen van goederen is hierbij van belang.

Schadevergoeding voor winkelier

Behalve het risico dat u voor een winkeldiefstal een straf opgelegd krijgt, bestaat ook de kans dat u de winkelier een standaard schadevergoeding van € 181,- moet betalen.

Deze schadevergoeding is bedoeld voor de kosten die zijn gemoeid met de diefstal. Daarnaast kan een winkelier u de toegang tot de winkel laten ontzeggen, voor een periode van een jaar.

Dagvaarding winkeldiefstal

Heeft u wegens verdenking van winkeldiefstal een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de rechtbank of het Openbaar Ministerie? Dan is het belangrijk om met een advocaat zorgvuldig te bespreken wat er in de winkel nu precies is gebeurd en hoe het is gebeurd.

Door een analyse van de toedracht en van het dossier kan de advocaat beoordelen of in uw zaak voldoende bewijs bestaat.

Strafrecht advocaat Ede

Wordt u verdacht van winkeldiefstal? Neem contact op met strafrechtadvocaat mr. Christiaan Plaat voor advies en bijstand.

Bel of app: 06-22867246 of mail: info@advocatenkantoorplaat.nl

Direct telefonisch contact

 
Christiaan Plaat

Christiaan Plaat

Advocaat Ede

"Als advocaat wil ik rechtsbijstand verlenen aan een ieder die daarom verzoekt, ongeacht leeftijd of maatschappelijke positie. Vertrouwen, integriteit, waardigheid en respect zijn daarbij kernwaarden."

Direct contact met Christiaan Plaat