Advocaat mishandeling

Wordt u verdacht van mishandeling? Hiermee kan ik u bijstaan. Neem nu contact op.
Direct contact

Wat precies mishandeling is wordt niet in de wet omschreven, maar is in de rechtspraak ingevuld.

Van mishandeling is sprake wanneer iemand een ander opzettelijk pijn doet of letsel toebrengt.

 

Eenvoudige en zware mishandeling

De wet maakt onderscheid tussen eenvoudige mishandeling en zware mishandeling.

Eenvoudige mishandeling is mishandeling waarvan een volledig herstel mogelijk is. Zware mishandeling ziet op die gevallen waarin de gevolgen daarvan blijven bestaan, bijvoorbeeld littekens. In het geval van zware mishandeling is volledige genezing dus niet mogelijk. Bovendien moet bij een verdenking van zware mishandeling ook het opzet zijn gericht op het toebrengen van blijvend letsel.

Daarvan moet worden onderscheiden de eenvoudige mishandeling met als gevolg zwaar lichamelijk letsel, waarbij het opzet niet is gericht op het toebrengen van blijvend letsel maar dit letsel toch het gevolg daarvan is. Dit geldt tevens als strafverzwarende omstandigheid.

 

Verdacht van mishandeling

Heeft u wegens verdenking van mishandeling een dagvaarding ontvangen voor een zitting van de rechtbank of het Openbaar Ministerie? Dan is het belangrijk om met een advocaat zorgvuldig te bespreken wat er nu precies is gebeurd en hoe het is gebeurd. Naar aanleiding van een analyse van de toedracht en van het dossier kan de advocaat beoordelen of in uw zaak voldoende bewijs bestaat voor een bewezenverklaring van mishandeling.

 

Strafrecht advocaat Ede

Wordt u verdacht van winkeldiefstal? Neem contact op met mr. Christiaan Plaat voor advies en bijstand in geval van verdenking van mishandeling. Bel of app: 06-22867246 of mail: info@advocatenkantoorplaat.nl

Direct telefonisch contact

 

Direct contact met Christiaan Plaat