Meerderjarigheidsverklaring

Wilt u een verzoek tot meerderjarigheidsverklaring indienen bij de rechtbank? Hiermee kan ik u bijstaan. Neem nu contact op.
Direct contact

Als een minderjarig kind zwanger raakt, heeft zij, zodra het kind wordt geboren niet automatisch het gezag over het kind. Dit komt omdat de moeder van het kind zelf nog minderjarig is.

Verzoek tot meerderjarigheidsverklaring

Om als minderjarige moeder toch het gezag over het kind te krijgen, kan een verzoek tot meerderjarigheidsverklaring worden ingediend bij de rechtbank. Een dergelijk verzoek kan al voor de geboorte van het kind worden ingediend bij de rechtbank.

Voor dit verzoek is een advocaat verplicht.

Oordeel van de rechter

De rechtbank behandelt het verzoek zodra het kind is geboren en beoordeelt of de meerderjarigheidsverklaring in het belang van moeder en kind gewenst is.

De Raad voor de Kinderbescherming doet meestal een klein onderzoek om de rechtbank te kunnen adviseren. De Raad voert een gesprek met de moeder en haar familie en neemt eventueel contact op met school of met betrokken hulpverleners.

Advocaat voor verzoek tot meerderjarigheidsverklaring

Ben je zwanger en nog minderjarig als het kind wordt geboren? Neem dan contact op met advocaat mr. Christiaan Plaat te Ede voor advies en bijstand voor een verzoek tot meerderjarigheidsverklaring.

Bel of app: 06-22867246 of mail: info@advocatenkantoorplaat.nl.

Direct telefonisch contact

 
Christiaan Plaat

Christiaan Plaat

Advocaat Ede

"Als advocaat wil ik rechtsbijstand verlenen aan een ieder die daarom verzoekt, ongeacht leeftijd of maatschappelijke positie. Vertrouwen, integriteit, waardigheid en respect zijn daarbij kernwaarden."

Direct contact met Christiaan Plaat