Vervangende toestemming inschrijving school

Weigert uw ex-partner om toestemming te geven voor het nemen van een beslissing over uw kind? Vraag dan vervangende toestemming aan bij de rechtbank. Hiermee kan ik u bijstaan. Neem nu contact op.
Direct contact

Het kiezen van een school is een belangrijk onderdeel van het leven van uw kind(eren). Dit is immers een plek waar veel tijd in de week wordt doorgebracht, dus het is belangrijk dat een kind het naar zijn of haar zin heeft. Beide ouders met gezamenlijk gezag moeten toestemming geven voor de inschrijving op een school.

Bij gescheiden ouders komt het voor dat, vaak in het kader van een verhuizing, de inschrijving op een school onderwerp van discussie is. Soms is er een meningsverschil over de schoolkeuze zelf. Als u en uw ex-partner hier echt niet uit kunnen komen, kunt u vervangende toestemming aanvragen voor de inschrijving op een school.

Toestemming aanvragen

Vervangende toestemming kunt u aanvragen bij de rechtbank van het arrondissement van uw woonplaats. De rechter buigt zich in dit soort kwesties over de vraag wat het beste is voor uw kind(eren). Het belang van uw kind(eren) staat namelijk altijd voorop.

Voor het vragen van vervangende toestemming heeft u altijd een advocaat nodig. 

Ongelijke zorgverdeling

Soms is er sprake van een ongelijke zorgverdeling, bijvoorbeeld omdat een kind het hoofdverblijf bij moeder heeft. Het is voor een rechter dan ook logischer om, in verband met bijvoorbeeld reistijd, vervangende toestemming te geven voor een school in de buurt van de woning van moeder.

Een rechter neemt ook andere aspecten mee in de beoordeling, bijvoorbeeld het soort onderwijs, de grootte van de school of de woonplaats van vriendjes.

Hulp bij vervangende toestemming

Weigert uw ex-partner toestemming voor de inschrijving op een school of bent u het niet eens met de schoolkeuze van uw ex-partner? Mr. Christiaan Plaat begrijpt hoe belangrijk het is om de juiste informatie en ondersteuning te krijgen wanneer u te maken heeft met vraagstukken rondom vervangende toestemming.

Schakel daarom een advocaat in voor het begrijpen van de juridische procedures of het indienen van een verzoek bij de rechtbank.

Bel of app: 06-22867246mail: info@advocatenkantoorplaat.nl of vul onderstaand het contactformulier in.

Direct telefonisch contact

Christiaan Plaat

Christiaan Plaat

Advocaat Ede

"Als advocaat wil ik rechtsbijstand verlenen aan een ieder die daarom verzoekt, ongeacht leeftijd of maatschappelijke positie. Vertrouwen, integriteit, waardigheid en respect zijn daarbij kernwaarden."

Direct contact met Christiaan Plaat