Strafrecht Advocaat Ede

Het strafrecht wordt toegepast vanaf het moment dat iemand wordt verdacht. Wordt u verdacht? Advocaat Strafrecht Christiaan Plaat in Ede kan u bijstaan.
Direct contact

Wanneer u in verdacht wordt van een strafbaar feit, krijgt u te maken met het strafrecht. U kunt zich dan op een strafrechtadvocaat beroepen om u te helpen met uw verdediging. Ook wanneer u nog niet verhoord of opgeroepen bent, is het verstandig u goed voor te bereiden. Neem hiervoor direct contact op met Strafrechtadvocaat Christiaan Plaat

Het strafrecht

Strafrecht is het geheel van rechtsregels waarin is vastgelegd welk gedrag strafwaardig wordt geacht, welke straffen op dit gedrag gesteld zijn en via welke weg strafoplegging gerealiseerd kan worden. Het kan worden toegepast vanaf het moment dat iemand wordt verdacht van een strafbaar feit. Ook bepaalt het rechtsgebied de positie en bevoegdheden van het slachtoffer van een strafbaar feit.

Onderdelen binnen het strafrecht

  • vermogensdelicten (o.a. diefstal, oplichting)
  • geweldsdelicten (o.a. mishandeling, bedreiging, vernieling, huiselijk geweld, openlijke geweldpleging)
  • levensdelicten (o.a. doodslag)
  • zedenmisdrijven (o.a. verkrachting, ontucht)
  • mensenhandel
  • opiumwetdelicten (o.a. bezit of bewerken van drugs)
  • verkeersdelicten (o.a. rijden onder invloed, veroorzaken verkeersongeval, doorrijden na aanrijding, gevaarlijk of hinderlijk weggedrag)

U heeft recht op een strafrecht advocaat

Van welk strafbaar feit u ook wordt verdacht, u heeft altijd het wettelijk recht op bijstand door een strafrecht advocaat.

Bijstand van een advocaat strafrecht is niet verplicht, maar wel verstandig. U weet immers niet wat u allemaal kunt verwachten vanaf het moment dat u op het politiebureau bent.

Uw advocaat weet dat wel. Hij kent de procedurele regels vanaf het moment dat u, na aanhouding of na uitnodiging voor een verhoor, voorwerp van onderzoek bent voor politie en justitie. Hij zal u uitgebreid informeren en adviseren.

Een advocaat staat u bij vanaf het moment dat u een uitnodiging heeft ontvangen om op het politiebureau te verschijnen of vanaf het moment dat u bent aangehouden.

Door een combinatie van kennis en ervaring kan de advocaat u in uw specifieke situatie die rechtsbijstand verlenen die u op dat moment nodig heeft.

Zwijgrecht

Wanneer u bent aangehouden of bent uitgenodigd voor een verhoor, vanwege verdenking van een strafbaar feit, bent u als verdachte niet verplicht om tijdens een verhoor vragen van de politie te beantwoorden.

U heeft tijdens een verhoor altijd het recht om te zwijgen op vragen van politie en justitie bijvoorbeeld omdat u, voorafgaand aan het verhoor, nog niet met een advocaat heeft gesproken.

De politie is verplicht om u, voorafgaand aan ieder verhoor, op het zwijgrecht te wijzen.

Het zwijgrecht is een belangrijk recht en het is verstandig er gebruik van te maken in ieder geval totdat u met een advocaat heeft gesproken.

De advocaat kan u adviseren omtrent uw inbreng in het verhoor, of beter gezegd: wat u beter wel of niet kunt verklaren. Immers, alles wat u zegt kan later tegen u worden gebruikt.

Strafrechtadvocaat Ede

Wordt u verdacht van een strafbaar feit of wordt u opgeroepen voor een verhoor? Neem vrijblijvend contact op met strafrecht advocaat Christiaan Plaat. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Als advocaat strafrecht zijn wij gevestigd in Ede en werkzaam in heel Nederland.

Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 0318-300464

Direct telefonisch contact

 
Christiaan Plaat

Christiaan Plaat

Advocaat Ede

"Als advocaat wil ik rechtsbijstand verlenen aan een ieder die daarom verzoekt, ongeacht leeftijd of maatschappelijke positie. Vertrouwen, integriteit, waardigheid en respect zijn daarbij kernwaarden."

Direct contact met Christiaan Plaat